Basketbaltraining in Beuningse openlucht is hot!

Afgelopen donderdag heeft de eerste buiten training van de U12 plaatsgevonden. Door de versoepelde Corona-maatregelen is het sinds kort voor de club weer mogelijk om jeugdtrainingen en gratis proeflessen aan te bieden. Afgelopen week gingen mochten de spelers van de U12 voor het eerst sinds 19 maart weer met elkaar het basketbalveld op. De Training werd gegeven in het Hosterdpark, gelegen aan de Koningstraat.

De versoepeling biedt voor onze basketbalvereniging zowel een mooie kans als ook een uitdaging. De club beschikt niet over een eigen buitenaccommodatie. In goed overleg met de Gemeente Beuningen werd een geschikte locatie voor basketbaltrainingen in de openlucht gevonden. Het vorig jaar nieuw aangelegde basketbalveld aan het Hosterdpark bleek, na een paar keer met de bezem eroverheen te gaan, een schot in de roos.

Geen wedstrijden en trainingen tot ten minste 6 april

Op advies van de NBB worden niet alleen de wedstrijden, maar ook de trainingen per direct tot en met ten minste 31 maart afgelast.

Bron: https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/alle-basketbalwedstrijden-tot-en-met-31-maart-gaan-niet-door/

U
pdate 21-3: De maatregelen rondom het coronavirus zijn verlengd tot ten minste 6 april. Dit betekent dat er tot ten minste 6 april geen trainingen en geen wedstrijden zijn. Het is nog onduidelijk of de competitie wordt afgemaakt. Check 

Dames verdedigen titel op recreantentoernooi in Amersfoort

Na vorig jaar met de dames bij het recreantentoernooi in Amersfoort de 1e plek te hebben behaald, was het afgelopen 1 maart tijd deze plek te verdedigen en opnieuw voor de bekers te strijden. In de poule waarin Challenge was ingedeeld, zaten de dames van Cracker Jacks, Hanze Stars, Batouwe en Akros. Tegen Akros hadden zij twee weken ervoor nog gelijk gespeeld. Het beloofde spannende wedstrijden te gaan worden, onder andere omdat Challenge met slechts zeven dames vertegenwoordigd was. Het tegendeel bleek echter waar. Na de eerste winst tegen Cracker Jacks, wonnen zij ook tegen Batouwe en Akros met aanzienlijke verschillen in scores. Er werd sportief, maar voor de winst gespeeld. Challenge scoorde de ene na de andere bal. De laatste wedstrijd was tegen Hanze Stars. Dit jonge team had net als de dames van Challenge nog geen enkele wedstrijd verloren. Het was duidelijk dat zij ook deze wedstrijd niet uit handen wilden geven. Er werd hard gespeeld en het leek even gelijk op te gaan. Gelukkig liep Challenge al snel uit door verschillende fast breaks en doordat alle ballen vielen waar de dames van Hanze Stars verschillende schotjes misten. Mede door de enthousiaste supporters werd opnieuw de eerste plek, inclusief bekers, veilig gesteld. Volgend jaar gaan de dames opnieuw strijden.

U8 nieuws

Op 12 maart start B.V. Challenge met een U8 (groep 3 t/m 5 van de basisschool). Vanaf deze training zal elke week, met uitgang van de vakanties en feestdagen, getraind worden van 17:00 tot 18:00.

Bent u nog opzoek naar een leuke sport voor uw zoon/dochter, meldt hem/haar dan aan voor de U8-instuiftrainingen! Schrijf je in via SjorsSportief of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Trainer:
Mark Toorenburg