Challenge Old Stars op eerst landelijke Old Stars Basketbaltoernooi

Op zaterdag 6 januari vond het allereerste Old Stars basketbaltoernooi van Nederland plaats. Teams uit Zwolle, Wageningen, Arnhem, Malden, Beuningen en Wijchen namen deel aan het toernooi. Ook de Old Stars van Challenge waren met een enthousiaste groep afgereisd naar Wageningen om deel te nemen aan het Old Stars toernooi dat werd georganiseerd door basketbalvereniging Pluto.

In totaal deden er 6 verschillende teams mee en speelden de Old Stars van Challenge 5 wedstrijden. Uiteraard volgens de regels van het Walking Basketbal, waarbij niet gerend en niet gesprongen mag worden. Dit was de allereerste keer dat het team zich kon meten met andere Old Starteams. De eerste wedstrijd was even wennen, maar daarna ging het steeds beter.

Het team bestond afgelopen oktober net een jaar, terwijl de andere teams die meededen al veel langer bestonden. In sommige wedstrijden was dat ook wel te merken, evenals het feit dat sommige teams grotendeels bestonden uit oud-basketballers en dat niet het geval is bij de Old Stars van Challenge. Ze lieten zich echter niet uit het veld laten slaan en hebben met veel plezier en enthousiasme de wedstrijden gespeeld en er zelfs een paar gewonnen!

Er waren geen scheidsrechters en ook werd de score officieel niet bijgehouden. (Eén van de meegereisde supporters heeft na de eerste wedstrijd toch de punten geteld voor Challenge). Er werd gespeeld om de Fair-Play Cup en het ging niet om welk team de meeste scores maakte. Ieder team moest na de wedstrijd het andere team beoordelen op sportiviteit en of het team zich aan de regels had gehouden. Uiteindelijk ging het team van Joy-M uit Malden er met de beker vandoor, de terechte winnaar. De Old Stars hopen in de toekomst meer (oefen)wedstrijden te kunnen spelen tegen Old Stars teams uit de regio.

Al met al een heel geslaagd eerste toernooi, waarbij ook weer het nodige bijgeleerd is. Het smaakte naar meer!