Challenge Beuningen

Winnende recreanten

Winnende recreanten 😊

We hebben een heerlijk dames recreantenteam. Een team dat aan de ene kant steeds (tijdelijk) kleiner wordt door zwangerschappen en blessures, maar aan de andere kant gelukkig aantrekkelijk genoeg is voor nieuwe speelsters. 
Dat we recreanten zijn betekent niet dat we niet van competitie houden. Vandaar dat we regelmatig oefenwedstrijden of toernooien proberen te spelen. Meestal tegen teams die wel competitie spelen, nogal een uitdaging dus.

 

 

Op maandag 4 februari speelden we een oefenpot in Nijmegen tegen de dames 1 van Wildcats. Al eerder dit seizoen hebben we tegen ze gespeeld in Beuningen. Een wedstrijd die toen helaas met 1 punt verschil is verloren. Met twee kersverse nieuwe teamgenoten en verschillende bij elkaar geraapte oranje tenuetjes betraden we het veld. Klaar om dit keer wel te winnen.

 

 

Het eerste punt werd gemaakt door Wildcats, maar al vrij vlot hadden wij ook een paar punten te pakken. Het ging onwijs gelijk op. Toen we van man-to-man verdediging switchte naar 2-1-2 zone haalden we een goede voorsprong door in korte tijd vier steals te maken die allemaal resulteerden in scores. De rust gingen we in met een voorsprong van 43 tegen 36. 
Na de rust hebben we de zone-verdediging nog even voortgezet, maar toch liep Wildcats weer op ons in. Een tijd stonden we 2 punten voor, maar na een driepunter van een vroeger teamgenootje die nu bij wildcats speelt stonden we ineens één punt achter!
Wie de laatste score bij ons maakte weet ik niet eens meer, dat dat vlak voor het einde gebeurde nog wel. De winst was voor ons; 65 punten voor Wildcats, maar 66 voor de dames recreanten van Challenge. Op wie ik eigenlijk toch wel heel trots ben…

Nu nog kijken of we dit ook voor elkaar krijgen op het recreantentoernooi in Amersfoort op 24 februari.