Challenge Beuningen

Basketbalkamp 2014

Dit jaar vond het basketbalkamp plaats in het pinksterweekend in het scoutinggebouw ‘De Brugsche Berg’ in Mill; een rustige locatie met een mooi stuk bos op het terrein. Wat hebben we daar uitgespookt?

 

Vrijdag

Met 22 leden en een kampleiding van 7 man sterk installeerden we ons op vrijdagavond in ons verblijf voor het weekend. Na het uitpakken en wat vrije tijd waarin aardig wat gevoetbald en gebasketbald werd, begonnen we aan het avondprogramma met de eerste shoot-out van dit kamp (gewonnen door Chiel). Vervolgens was er een flinke speurtocht (7.3 km!) uitgezet die door 4 groepjes (tijdens het hele kamp werden de spelletjes gespeeld met dezelfde groepjes) gelopen werd. Onderweg moesten vragen beantwoord worden, letters gezocht worden en opdrachten gedaan worden. Na een wandeltocht van ongeveer 2.5 uur kwamen de groepjes uitgeput tussen half 2 en half 3 binnengedruppeld, waarna we gezamenlijk bij een groot kampvuur nog wat gedronken en gegeten hebben. Rond 4 uur was het tijd om te gaan slapen, wat iedereen natuurlijk ook meteen braaf is gaan doen (ahum).

 

Zaterdag

Zaterdagochtend was een zware ochtend voor de meeste. Na een ontbijt met pannenkoeken begonnen we met de tweede shoot-out, die werd gewonnen door Lars. Om 10 uur gingen we verder met de bootcamp die bestond uit 4 km hardlopen met tussendoor verschillende oefeningen (o.a. sit-ups, pushups, menselijke piramide en het gevreesde boom-moob spel). Het tropische weer maakte het er niet gemakkelijker op, dus iedereen was aardig over verhit na de bootcamp. Een aantal (ik zal geen namen noemen!) hielden het halverwege de bootcamp al voor gezien en werden op gepaste wijze gestraft: ze moesten in de vuurlinie gaan staan en werden door de rest met natte sponzen bekogeld (zie het filmpje op facebook). Daarna kon de rest ook afkoelen met een paar potjes trefbal met dezelfde sponzen. Na de lunch gingen we verder met de zeskamp met spelletjes als touwtrekken, spijkerpoepen en kruiwagen-estafette. Bij het laatste spel botste Bram en Thomas frontaal op elkaar. In eerste instantie leek het niet zo ernstig, maar uiteindelijk bleek Bram zijn kaak op 2 plekken gebroken te hebben en geopereerd te moeten worden. Voor Bram hield het kamp helaas dus al op zaterdagmiddag op. Bram, veel sterkte met je herstel! Na de barbecue zijn er een aantal potjes levend stratego en de laatste shoot-out (gewonnen door?) en toen het donker werd, is het nachtspel dodenstraal gespeeld.  Na nog even bij het kampvuur gezeten te hebben, ging iedereen rond 3 uur slapen.

 

Zondag

Zondagochtend kwam Henny om 8 uur met pannendeksels en veel herrie de slaapzalen binnen om iedereen wakker te maken. Alle spullen werden ingepakt en er werd ontbeten. Na het ontbijt werd de winnaar van het kamp (alle spellen opgeteld) bekend gemaakt (zie foto): team 1 met Bram, Nick, Mike Krijnen, Stijn en Liam! Het was de bedoeling dat we zondag gingen zwemmen in Uden, maar eenmaal daar aangekomen bleek het zwembad vanwege Pinksteren gesloten te zijn. Oeps! Uiteindelijk zijn we in zwembad Nijmegen-West beland, waar iedereen lekker heeft kunnen uitweken. Rond half 4 werd iedereen bij het zwembad opgehaald en zat het kamp van dit jaar er al weer op. Wat ons betreft was het weer een erg geslaagd kamp (op de botsing van Bram na) en we hebben al weer zin in volgend jaar!

 

De kampleiding