Challenge Beuningen

Burgemeester van Beuningen op bezoek bij Challenge

Burgemeester ziet U12 Challenge winnen!
Op uitnodiging van coach Tony Muldrow kwam burgemeester Carol van Eert afgelopen zondag een bezoek brengen aan basketbalvereniging Challenge in de Tinnegieter. Hij kwam kijken naar de spannende wedstrijd van U12 (onder 12 jaar) tegen Unlimited.

Sprongbal door burgemeester.
De spelers waren door de aanwezigheid van de eregast en een volle tribune extra gemotiveerd. De burgemeester verzorgde de sprongbal aan het begin van de wedstrijd, normaal wordt dit gedaan door de hoofdscheidsrechter. Hierbij wordt de bal omhoog gegooid en probeert van ieder team een speler deze weg te tikken naar de eigen spelers toe.

Winst op Unlimited.
Challenge startte hierna met een sterke verdediging, full-court zoals ze in de basketbalwereld zeggen. De tegenstander had moeite om over eigen helft te komen. Alleen Challenge vergat het regelmatig om de eigen aanval goed af te maken. Desondanks stond Challenge na de tweede periode van de acht met 14-0 voor

In de derde periode kwam Unlimited voor het eerst tot scoren, maar Challenge beleef hun scores maken. Helaas moest Marijn Sengers al vroeg in de wedstrijd ziek afhaken. Met een ruststand van 31-2 won de U12 uit eindelijk met 64-5.

We hopen dat de burgemeester genoten heeft van de sportieve wedstrijd, wij vonden het in ieder geval leuk dat hij er was. Bij de volgende wedstrijden is hij natuurlijk ook van harte welkom.

Scores.
Daan Bolte 27 punten, Dries Chagri 13 punten, Aron Burgers 10 punten, Daan van As 8 punten, Bart de Haas 2 punten, Marieke Veldhuis 2 punten en Marijn Sengers 2 punten.

Overige uitslagen.
Overigens wonnen alle andere teams ook hun thuiswedstrijd. Heren 1 won ruim met 75-51 van Black Stars, U16 had ook weinig problemen tegen BeCeGe ’74, terwijl U14 in een spannende wedstijd Unlimited nipt versloeg met 41-40.