Challenge Beuningen

De U-14 Challenge officieel al kampioen!

Na de thuiswedstrijd van zaterdag 9 april zijn de U-14 met een sterke overwinning officieel kampioen! Tijdens de warming up was dit al duidelijk te zien doordat het team gemotiveerd en gefocust aan het inlopen was.

Challenge won de jump-ball, maar miste een makkelijk lay-up en begonnen de wedstrijd erg slordig. Coach Tony vertelde het team om te relaxen en minder gespannen te spelen. Aron Burgers volgde dit advies gelijk op en scoorde meteen 8 punten op een rij! Marijn Sengers wilde niet achtergelaten blijven en scoorde vervolgens de laatste 6 punten van het kwart. Loet deed uitstekend werk aan de verdedigende kant door de beste speler #14 van de tegenstander Basketiers het moeilijk te maken om te scoren, waardoor zij geen één punt op het bord kon krijgen. Challenge won het kwart met 16-4.

Ook in het 2e kwart klikte het op alle niveaus bij Challenge. Ze waren gemotiveerd in de verdediging en speelde fantastisch samen in de aanval wat er voor zorgde dat alle 5 de spelers in het veld scoorde. Aron scoorde weer 7 punten met daarbij een driepunter. Dani, Daan en Marijn scoorde elk 4 punten en ook Cas en Loet hebben gescoord. Tijdens de rust was het maar liefst 37-10 voor het thuisteam.

Tony gaf het team in de rust de uitdaging om deze rust score van 37 te verdubbelen en dit namen ze erg serieus. Door een full court press verdediging konden de Basketiers amper de bal in het veld brengen. Verder begon iedereen van het Challenge team te scoren, met ook een driepunter van Marijn. Aron wist weer 6 punten te scoren en Dries, Tycho en Dani scoorden weer elk 2 punten.

Het 4e kwart werd een kopie van het 3e wat resulteerde tot 78-17 overwinning voor Challenge en maakte hen officieel kampioen! Gefeliciteerd mannen, geweldig gedaan! Coach Tony gaf aan ontzettend trots te zijn op elk individuele speler van dit team, omdat het geen gemakkelijke opgave was om kampioen te worden met een team die voor het eerste u-14 speelde. Echt een top prestatie!

Topscorers van deze wedstrijd waren: Aron Burgers en Marijn Sengers met 27 punten. Dani Hoefnagel, Loet Verbruggen en Daan Bolte met 6 punten. Tycho Lentz, Cas Verploegen en Dries Chargi elk 2 punten. Luuk van Ham, Bart de Haas en Falco Bal waren niet in staat om te scoren deze wedstrijd, maar waren onmisbaar aan de verdedigende kant van het veld.