Challenge Beuningen

Webinar Basketbal & Studie in de VS

Is basketbal je passie en wil je je verder ontwikkelen in de VS of Canada in combinatie met school? Nieuwsgierig naar wat studie op een high school, college of universiteit in de VS en Canada inhoudt? Grote kans dat jij een mooie plek krijgt – eventueel met een sportbeurs en/of andere beurs om je studie en verblijf te betalen. UStudy heeft al vele basketballers (m/v) geplaatst op alle niveaus en overal in de VS.

WIE: basketballers (m/v) 15-21 jaar op VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO & WO en hun ouders.

WANNEER: 9 maart 2023 van 20:00-21:30 uur

AANMELDEN: https://buff.ly/3Incnmx

Er zijn vele mogelijkheden:

• Bachelor of masterdiploma • Amerikaanse high school of IB-diploma • Gap year of semester • Minor doen als HBO of WO student

Je krijgt informatie over:

– Het Amerikaanse onderwijssysteem & basketbal competities – Verschillende routes voor sporters – Schoolkeuze, toelatingstesten, aanmeldingsprocedure – Financieringsmogelijkheden

Vroege oriëntatie is essentieel want het vinden van het juiste basketbalteam en desgewenst beurs alsook de aanmeldingsprocedure bij een goede Amerikaanse school neemt veel tijd in beslag en moet al vroeg worden gestart.

Sprekers:

Marina Meijer

Marina is oprichter en studieadviseur bij UStudy Sports en heeft al meer dan 18 jaar ervaring met het plaatsen van jongeren op onderwijsinstellingen in de VS. Zij adviseerde en plaatste al vele basketballers op high schools, colleges en universiteiten in de VS.

 

De Belgische Alhassan maakte vanuit de Antwerp Giants de overstap naar Northern Oklahoma College. Na het behalen van zijn associate diploma maakte hij een transfer naar Goshen College in Indiana voor een bachelor diploma in International Business Studies.

Hij deelt wat de combinatie basketbal en studie in Amerika hem heeft gebracht en geeft je tips & trucs. Lees hier meer over Alhassan’s avontuur in de VS!

Meld je hier aan bij Eventbrite voor het webinar. Meer informatie is te vinden in onze basketballen in Amerika groep, bij UStudy Sports op Facebook en op de basketbalpagina op onze website.

 

Tot 9 maart!

 

Met sportieve groet, Mariette de Koning Events coördinator UStudy +31 6 2509 3185 mariette@ustudy.world

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *