Old Stars Basketball bij Challenge

Old Stars Basketball

Sinds het seizoen 2022-2023 is er bij Challenge Basketball een Old Stars-team actief. Old Stars Basketball is een discipline binnen het basketbal gericht op senioren. Deze vorm van basketbal is bedoeld voor mannen en vrouwen van 50 jaar of ouder, die geïnteresseerd zijn in basketbal en graag willen sporten.

Voor het spelen van Old Stars Basketball, ook wel Walking Basketball genoemd, zijn enkele spelregels anders dan bij het reguliere basketbal. Zo mag er niet gerend en gesprongen worden en houd je afstand bij het verdedigen. Goed bewegen, actief bezig zijn en het sociale aspect staan centraal. Het is toegankelijk voor iedereen vanaf 50 jaar, ook al heb je nog nooit gebasketbald.

(Proef)lid worden van Old Stars?

Wil je lid worden van Challenge of een keertje komen proeftrainen om te kijken of walking basketbal iets voor jou is? Vul het ‘aanmeldingsformulier proeftrainingen’ in en dan nemen wij contact met je op! Je mag twee gratis proeftrainingen doen alvorens te beslissen of je lid wilt worden. Om lid te worden met je het ‘aanmeldingsformulier lidmaatschap’ invullen.

Contributie

  • € 85,- per volledig seizoen
  • € 50,- per half seizoen

Houd er ook rekening mee dat bovenop de bovengenoemde contributies, de contributie van de seniorenvereniging volgt (zie samenwerking VvSB). Voor het lidmaatschap bij de Challenge Basketball Old Stars gelden dezelfde spelregels als voor andere lidmaatschappen binnen de basketbalvereniging (zie ook: https://www.challengebeuningen.nl/lidmaatschap/).

Trainingen

Trainingen van de Old Stars zijn elke dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur in de sporthal van dorpshuis De Leghé Polder. De training staat onder begeleiding van wisselende trainers. We zoeken nog een trainer die structureel het Old Stars Basketball wilt gaan begeleiden.

Samenwerking VvSB

Old Stars Basketball bij Challenge Basketball is een samenwerking tussen de basketbalvereniging en de VvSB (vereniging van senioren in Beuningen). Een nieuw lid meld zich aan bij de basketbalvereniging middels het inschrijfformulier op de website. Als onderdeel van de samenwerking met de VvSB, dient een nieuw lid zich óók in te schrijven bij de seniorenvereniging (enkel als u nog geen lid bent van de VvSB). De basketbalvereniging deelt uw mailadres met seniorenvereniging, u ontvangt daarna van hen over het aangaan van het lidmaatschap. Meer informatie over wat het lidmaatschap van de VvSB voor u betekent, vindt u terug op https://www.seniorenbeuningen.nl/index.php/dienstverlening-leden/aanmelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *