Old Stars Basketball bij Challenge

Basketbalvereniging Challenge is een in 1983 opgerichte Beuningse sportvereniging en heeft de ambitie om een levenlang basketbal aan de Beuningse gemeenschap te bieden. Nadat het de basketbalvereniging jarenlang niet voor de wind ging, hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers er een paar seizoen geleden de schouders onder gezet. De vereniging moest weer van onder af aan opgebouwd worden, want het enige jeugdteam dat er was, bestond uit zulke uiteenlopende leeftijden, dat basketbal voor de jeugdleden niet leuk meer was. Bloed, zweet en tranen hebben er voor gezorgd dat basket de sport in Beuningen weer groeit. En ook al staat het niet zwart-op-wit, zal Challenge procentueel gezien de hardst groeiende sportvereniging in de gemeente Beuningen zijn! Want we zijn in een paar jaar tijd van 65, naar 130 (!) leden gegroeid.
Zoals geschreven groeit de vereniging hard aan de onderkant en is de verwachting dat in de komende jaren basketbal aangeboden kan worden aan alle jeugd in de gemeente. Tijd dus om naar de andere kant te kijken, de bovenkant, want na de recreantenteams (waar volwassen tot een leeftijd van 50/55 basketballen) is er geen basketbal meer. Daar wil Challenge verandering in aan gaan brengen, door het opstarten van een groep Old Stars Basketballers voor 50-plussers.

Old Stars Basketball

Old Stars Basketball is een discipline binnen het basketbal gericht op senioren. Er zijn daarom ook enkele spelregels, zo mag er niet gerend en gesprongen worden en houd je afstand bij het verdedigen. Het is toegankelijk voor iedereen vanaf 50 jaar, ook al heb je nog nooit gebasketbald.

Proeftrainingen in oktober

In oktober van dit jaar worden er twee proeftrainingen georganiseerd. De trainingen zullen op dinsdag 11 en dinsdag 18 oktober plaatsvinden in dorpshuis De Leghé Polder, van 19.00 uur tot 20.00 uur. We beschouwen deze proeftrainingen als een soort behoeftepeiling en daarom is deelname hieraan gratis! De trainingen worden verzorgd door een trainer die ervaring heeft met het geven van Old Stars Basketball. Heb je interesse om deel te nemen aan één van de óf allebei de trainingen, geef je dan op door een mail te sturen naar communicatie@challengebeuningen.nl of bel met 06-14314232 (Chiel van Haaren).

Het vervolg

De ambitie is om na de herfstvakantie de Old Stars trainingen door te zetten in de Leghé Polder op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip. Er zijn daarbij nog wel een aantal uitdagingen en onduidelijkheden. Zo moet er nog een contributie worden vastgesteld en zal er nog een trainer moeten worden gevonden, die structureel het Old Stars Basketball wilt gaan begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *