Challenge Beuningen

Scheidsrechterscursus BS2

De vereniging groeit hard. Volgend seizoen hebben we nóg meer wedstrijdspelende teams. Dat is natuurlijk een fantastische ontwikkeling, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo hebben we meer trainers nodig en ook meer scheidsrechters om de wedstrijden te leiden. Om aan de tweede uitdaging zo snel mogelijk invulling te geven, gaan we een scheidsrechterscursus BS2 organiseren.

Voor wie is de cursus?

 

Alle wedstrijdspelende leden van Challenge Basketball die 16 jaar of ouder zijn (of dit jaar 16 worden) hebben de verplichting tot het behalen van de BS2-licentie (Basketball Scheidsrechter Niveau 2). Ben je 16 jaar of ouder, maar ben je minder dan één jaar lid van de vereniging, dan mag je de cursus eenmalig overslaan. Een belangrijke vereiste voor het volgen van de cursus, is dat je het spelregelbewijs hebt gehaald. Zie deze link voor meer informatie daarover.

Ben je geen wedstrijdspelend lid van 16 jaar of ouder, maar lijkt het fluiten van wedstrijden je wel wat? Lees dan zeker verder!

Hoe ziet de cursus eruit?

 

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte, praktijkgedeelte en een praktijkexamen.

Het theoriegedeelte vindt plaats op vrijdag 24 februari van 19:00 uur tot 21:30 uur in de Partyzaal van Sporthal de Tinnegieter.

Tussen het theorie- en praktijkgedeelte heb je de kans om jouw opgedane kennis al in de praktijk te brengen. Geef tijdens de trainingen van jouw team aan dat je het trainingspartijtje wil fluiten en doe daarmee al jouw eerste ervaring op.

Het praktijkgedeelte vindt plaats op donderdag 9 maart van 19:00 uur tot 21:00 uur, in de Sporthal van de Tinnegieter tijdens de U16- en H3-training.

Als je de bovenstaande onderdelen hebt gehaald, volgt het praktijkexamen. Deze haal je tijdens het fluiten van jouw eerste wedstrijd, onder begeleiding van een BS3-scheidsrechter. Deze wedstrijden worden ingepland zodra we het aantal deelnemers aan de cursus weten.

Als je de cursus hebt gehaald, ontvang je een licentie en mag je wedstrijden voor de vereniging fluiten op verenigingsniveau. Jouw eerste wedstrijden wordt je ingepland met een ervaren scheidsrechters bij de jongere teams.

 

Wil je meer weten over wat de BS2-licentie precies inhoudt? Kijk dan hier.

 

Heb je dit bericht gelezen en ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de cursus? Laat dit dan uiterlijk vóór 10 februari weten via een mail aan wedstrijdsecretaris@challengebeuningen.nl.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *