Challenge Beuningen

Corona-update 26 januari

Op dinsdagavond 25 januari was er weer een nieuwe persconferentie van het kabinet, waarbij nieuwe versoepelingen zijn aangekondigd. Vanaf woensdagochtend 5:00 uur gingen de nieuwe maatregelen van kracht, in dit bericht lees je meer over het hervatten van de competitie, publiek en het coronatoegangsbewijs.

Hervatting competities

Vanaf aankomend weekend worden de competities weer hervat. Dat betekent dat de heren senioren teams vrijdag en zaterdag weer aan de bak mogen. De jeugdteams spelen pas weer wedstrijden vanaf 12 februari. De wedstrijdsecretaris is druk bezig met het in elkaar zetten van het fluit- en tafelschema, zodra deze af is, zullen we jullie deze ook toesturen. Jouw wedstrijden en fluit-/tafelbeurten zijn ook terug te vinden in de basketbalapp.

Publiek bij wedstrijden en trainingen

Toeschouwers zijn weer welkom op de tribunes, bij wedstrijden en trainingen. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een wedstrijd in verenigingsverband, een mondkapje dragen bij verplaatsing (vanaf 13 jaar) en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. De onderlinge afstand van 1,5 meter geldt niet voor bezoekers die tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten, wedstrijden en trainingen mogen nog wel na 22.00 uur plaatsvinden.

Controle coronatoegangsbewijs

De controle van de coronatoegangsbewijzen blijft de komende tijd door de beheerder van de Tinnegieter gedaan worden. We vragen jullie dan ook om je QR-code te laten scannen bij de bar en ook even te wachten als er een rij staat óf er even niemand bij de bar aanwezig is. Voor het tonen van de QR-code geldt dat je een telefoon én identiteitsbewijs bij moet hebben. Heb je deze niet mee, dan mag je deze thuis gaan halen of kan je helaas niet deelnemen aan of als publiek aanwezig zijn bij de training/wedstrijd.

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde krachten als vrijwilligers (coaches, scheidsrechters, juryleden) geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie.

Samengevat:

  • Competities worden hervat vanaf komend weekend.
  • Publiek is onder voorwaarden weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden.
  • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje bij verplaatsing in de sporthal.
  • Iedereen vanaf 18 jaar moet een geldig coronatoegangsbewijs kunnen overleggen in de sporthal (door middel van telefoon en identiteitsbewijs)
    • Met uitzondering van vrijwilligers die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *