Challenge Beuningen

Plan voor een veilig en geschikt buitenbasketbalveld naar de gemeente


Op woensdag 9 februari hebben we het plan voor een veilig en geschikt buitenbasketbalveld gedeeld met de Commissievergadering Samenleving en Bestuur van de Beuningse gemeenteraad.

Op woensdag 9 februari hebben we (basketbalvereniging Challenge), in de personen van en Mark Toorenburg en ik (Chiel van Haaren), spreektijd gehad op de Commissievergadering Samenleving en Bestuur. Die, door de coronamaatregelen nog, online plaatsvond.

Tijdens de spreektijd hebben we het over het volgende gehad:

  • Korte introductie van basketbalvereniging Challenge;
  • Toelichting op de groei die we als vereniging doormaken;
  • Wat we hebben gedaan om ook in coronatijd nog zoveel mogelijk kunnen te blijven basketballen (met vooral de jeugd);
  • De behoefte aan een veilig en geschikt basketbalveld;
  • De maatschappelijke waarde van een veilig en geschikt basketbalveld.

Toen de 10 minuten er bijna opzaten hebben we het projectplan voor het buitenbasketbalveld en de bijna 700(!) handtekeningen aan de commissie overhandigt. Daarnaast is de commissie gevraagd om antwoord te geven op de volgende vragen:

1. Onderkent u de behoefte en urgentie van de basketbalvereniging en de gemeenschap en ziet u de (maatschappelijke) meerwaarde van een dergelijke basketbalvoorziening in?

2. Op welke wijze en welke termijn stelt u zich voor dat een veilig en geschikt buitenbasketbalveld gerealiseerd kan worden? En wat is hiervoor nodig? En met wie vanuit het gemeentebestuur kunnen we hier verder contact over hebben?

Na de spreektijd was er voor de commissieleden ruimte om een reactie te geven op wat wij verteld hadden en kon men vragen stellen. De commissieleden waren erg enthousiast over en er werden nog enkele vragen gesteld, zoals over een mogelijke combinatie op het veld met een andere sport, waarop wij aangeven dit zeker niet onze voorkeur had.

Voor op dit moment is het even afwachten tot de commissie bij ons terugkomt, met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, zal dit niet de hoogste prioriteit. Desondanks zullen we vinger aan de pols blijven houden, zodat het plan voor een veilig en geschikt buitenbasketbalveld niet ergens in een kast beland.

Wil het plan inzien, dat kan hier! (link wordt nog toegevoegd)
De online vergadering van de commissie is opgenomen en terug te kijken op de site van het gemeentebestuur. Het onderwerp buitenbasketbalveld komt van minuut 12 tot minuut 41 aan bod.
De Maas&Waler en RN7 en schreven al over het buitenbasketbalveld! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *